Електронний та паперовий військово-обліковий документ: Міноборони пояснило, чи є різниця

Міністерство оборони розяснило електронний та паперовий військово-обліковий документ
Міністерство оборони розяснило електронний та паперовий військово-обліковий документ

Електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Про це заявив Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

«Наявність в особи військово-облікового документа в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу», – зазначили у Міноборони.

Також відзначено, що військово-обліковий документ в електронній формі може бути зчитаний уповноваженими працівниками ТЦК, Національної поліції та Держприкордонслужби за допомогою будь-яких засобів, на яких встановлений застосунок «Резерв+» та які мають камеру.

Роботодавці також можуть використовувати військово-облікові документи працівників у електронній формі під час формування списків військовозобов'язаних для бронювання на період мобілізації та воєнного часу. Військовозобов'язаний може представити роботодавцю свій військово-обліковий документ як у паперовій, так і в електронній формі.

Уряд України 18 червня затвердив рішення щодо включення QR-коду до військово-облікового документа в електронній формі, який буде дійсним не більше року. Також військово-обліковий документ в електронній та паперовій формі матиме однакову юридичну силу.

Читайте також