Енергетики відновили електропостачання у трьох районах Сумської області

Енергетики відновили електропостачання у трьох районах Сумської області

У Сумському, Роменському та Охтирському районах Сумської області відновлено електропостачання після нападу противника. Про це повідомляє ОВА.

Проте у Шосткинському та Конотопському районах продовжуються роботи з відновлення електроенергії.

«Дякуємо нашим енергетикам за оперативну, професійну та злагоджену роботу!» - йдеться у повідомленні.

У місті Суми почали відновлювати постачання електроенергії після нічного нападу на енергетичну систему регіону. Також відновлюється робота водозаборів та подача води жителям, громадський транспорт функціонує - повідомили у Сумській міськраді.

У Сумах на маршрути виїхали тролейбуси з автономним ходом, хоча раніше в місцевому самоврядуванні було оголошено, що через аварійне відключення електроенергії рух тролейбусів призупинено.

Нагадаємо, у ніч на 22 травня Суми було знеструмлено через напад "шахедами". Це сталося після удару ворога по енергетичних об'єктах Шостки та Конотопа на Сумщині. Зазначалося, що нападник використав безпілотники "шахед".

Нагадаємо, українці повинні готуватися до того, що графіки відключення світла будуть застосовуватися не лише влітку, а й взимку. Про це заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Атаки Російської Федерації на Україну викликають дедалі більше занепокоєння, оскільки відключення електроенергії пошкодить не лише споживачів, а й завдасть шкоди оборонній промисловості.

Як повідомлялося, українська енергетика втратила значну частину генерації після російських ударів, тому їй потрібен час на відновлення. Також відомо, що Україна готується до наступного опалювального сезону, що передбачає планові ремонти та підготовку атомної генерації.

Читайте також: