Енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС – «Енергоатом»

Українські енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС

Українські енергетики успішно відновили роботу лінії живлення ПЛ-750кВ "Дніпровська", яка була пошкоджена під час ракетного обстрілу РФ. Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

"22 березня силами українських енергетиків відновлено роботу зовнішньої повітряної лінії ПЛ-750кВ "Дніпровська", яка була пошкоджена сьогодні вранці під час масованого ракетного обстрілу РФ", - йдеться у повідомленні.

Запорізька АЕС знову отримала живлення завдяки з'єднанню двох ліній електропередачі: "Запорізька ТЕС - Феросплавна" напругою 330 кВ та "Дніпровська", що дозволить станції забезпечити власні потреби.

Небезпека аварійної ситуації на Запорізькій АЕС

З початку російської окупації Запорізька АЕС уже пережила вісім повних блекаутів та один частковий. Раніше голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що станція перебуває в критичному стані, оскільки одна з опор ГЕС-2 була серйозно пошкоджена підступовою ракетою. Наразі тривають роботи з її відновлення, але ще невідомо, чи буде це успішно. Відмова аварійних дизель-генераторів та систем безпеки загрожує настанням аварійної ситуації.

Російське військове удар по Дніпровській ГЕС призвів також до пошкодження тролейбусу, який рухався вздовж дамби. За даними заяв Сироти, в нього були люди на борту.

Масштабний обстріл території України

Сьогодні рано вранці російські війська розпочали масштабний обстріл території України. В результаті обстрілу по різних містах були пошкоджені енергооб'єкти, що спричинило виникнення вибухів та перебоїв з електропостачанням.