«Енергоатом» прокоментував чутки про аварію на Південноукраїнській АЕС

Енергоатом коментує аварію на Південноукраїнській АЕС
Енергоатом коментує аварію на Південноукраїнській АЕС

Виявлені зауваження на Південноукраїнській АЕС

У роботі одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС виявлено зауваження, тому блок був розвантажений на 33% від номінальної потужності. Про це повідомляє пресслужба Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

З метою припинення поширення недостовірної інформації про нібито аварію на Південноукраїнській АЕС "Енергоатом" повідомляє: В роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений.”

Компанія "Енергоатом" заявляє, що зауваження буде усунено після того, як фахівці НЕК "Укренерго" відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії. У компанії також наголошують, що подія не пов'язана із ремонтною кампанією.

Зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури Укренерго, і супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі.”

Раніше повідомлялося, що на Південноукраїнській атомній електростанції вийшов з ладу блок. Це спричинило різке збільшення обсягу відключень електроенергії в Україні.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що прогнози щодо нормалізації постачання електроенергії він відкликав. Він також зауважив, що "сюрпризи від Енергоатому передбачати поки не вдається".

Президент Зеленський заявив про необхідність захисту енергооб'єктів України на різних рівнях. Він наголосив на важливості збереження деталей захисту в таємниці від ворога та висловив незадоволення енергопіаром.

Читайте також