Енергоспівтовариство: Сертифікація Укренерго не завадить імпорту електроенергії взимку

Сертифікація Укренерго електроенергії з імпорту
Сертифікація Укренерго електроенергії з імпорту

Енергетичне співтовариство заперечило заяви про можливу втрату Україною імпорту електроенергії з Євросоюзу через проблеми з сертифікацією компанії "Укренерго".

Організація заявила, що сертифікація "Укренерго" відбувалась задовго до війни з метою узгодження його управління зі стандартами ЄС. Вважати, що цей процес вплине на імпорт електроенергії з ЄС в Україну взимку, неправдиво. Забезпеченням надійного енергопостачання, особливо в холодну пору року, є імпорт енергоресурсів, який є вирішальним для забезпечення основних послуг і суспільного добробуту.

Енергетичне співтовариство висловило жаль з приводу використання внутрішнього листа Секретаріату Енергетичного Співтовариства, адресованого НКРЕКП, для поширення таких тверджень. Раніше експерт з енергетичних питань висловив думку, що Укренерго може втратити сертифікацію, яка підтверджує його здатність працювати за європейськими стандартами.

Організація наголосила, що пріоритетом є підтримка енергетичної стійкості України шляхом практичних заходів, зокрема, імпорту електроенергії та ремонту інфраструктури.

Читайте також