Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині

Освячений наріжний камінь будівництва нового храму
Освячений наріжний камінь будівництва нового храму

Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва храму на Львівщині

30 серпня в рамках візиту на Львівщину предстоятель Православної церкви України Епіфаній звершив освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь Святої Тройці. Про це митрополит повідомив на сторінці у Facebook.

«Перебуваючи на Львівщині з візитом, освятив храм, який постав завдяки старанням благодійників та місцевої громади. А в давньому селі Старичі, що на Яворівщині, звершив освячення наріжного каменя для будівництва нового храму на честь Святої Тройці», – повідомив Епіфаній.

Освячення наріжного каменя та закладення у фундамент пам’ятної капсули – давня і дуже символічна традиція. Наріжний камінь – перший і основний камінь, на якому в давнину зводилася вся будова. Він був основоположним.

«У Священному Писанні символічно називають Господа нашого Ісуса Христа наріжним каменем, на Якому побудована Його Церква», – додав предстоятель Православної церкви України.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив про готовність до діалогу із митрополитом УПЦ МП Онуфрієм та назвав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» історичним рішенням.

Читайте також