ЄС і Японія співпрацюватимуть у сфері штучного інтелекту

Європейський Союз і Японія оголосять про співпрацю на Раді цифрового партнерства ЄС-Японія, яка відбудеться 30 квітня. У рамках співпраці офіс ЄС зі штучного інтелекту співпрацюватиме з Інститутом безпеки Японії. Окремим кроком до взаємодії стане участь японських компаній в Пакті про штучний інтелект Європейської комісії. Планується, що Закон ЄС про штучний інтелект офіційно стане законом в червні, що дозволить регулювати системи машинного навчання. Офіс штучного інтелекту буде внутрішнім відділом Комісії, який контролюватиме правила для систем штучного інтелекту та координуватиме роботу з іншими департаментами Комісії, агентствами ЄС, компаніями та 27 членами ЄС.

У рамках Ради ЄС-Японія сторони планують підтримувати Хіросімський процес штучного інтелекту, спрямований на розробку безпечного і надійного ШІ. Для цього планується виступити зі спільним закликом до його швидкого впровадження на зустрічі міністрів ОЕСР, яка відбудеться в Парижі 2-3 травня.

Крім того, Комісія та Цифрове агентство Японії підпишуть Меморандум про співпрацю щодо цифрової ідентифікації та довірчих послуг для впровадження Data Free Flow with Trust. Країни обмінюватимуться досвідом щодо ініціатив цифрової ідентифікації для підвищення міжнародної торгівлі та електронної комерції.

Європейський Союз і Японія посилюють співпрацю в галузі технологій

Також варто зазначити, що минулого місяця ЄС і Південна Корея також підписали спільну співпрацю в галузі технологій. У рамках Ради цифрового партнерства було запущено спільний форум досліджень напівпровідників, який забезпечить спільні дослідницькі проекти. Також дві сторони дослідять способи підвищення безпеки та стійкості ланцюгів постачання мікросхем.