Естонія продовжує допомагати біженцям з України: які виплати можна отримати

Біженці з України отримують фінансову підтримку
Біженці з України отримують фінансову підтримку

Естонська рада надала грошову допомогу біженцям з України

За інформацією Рostimees, Естонська рада допомоги біженцям надала понад 52 млн євро грошової допомоги більш ніж 286 тисячам українців до кінця червня. Це становить 3600 грн або приблизно 92 євро на місяць на одного члена сім'ї.

Бажаючі отримати допомогу можуть подати клопотання на місці в пунктах реєстрації або через інтернет-платформу. Наразі підтримка надається на території Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Крім того, рада пропонує жінкам, які опинилися у складній ситуації, можливість брати участь у програмах підприємництва для розвитку свого підприємства. У червні 17 учасниць отримали підтримку у вигляді придбання обладнання для розвитку свого бізнесу.

Також Естонська рада надає екстрену гуманітарну допомогу для початку або продовження економічної діяльності. Розмір допомоги становить до 33 тис грн або близько 800 євро.

У рамках громадської програми, рада організовує різні заходи та допомагає біженцям знайти житло. Також було створено Естонський форум біженців, який підтримує осіб зі статусом біженця та допомагає вирішувати проблеми.

Всі ці програми підтримує Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR).

На жаль, українські біженці втратили право на безкоштовний проїзд автобусами повітових ліній. Міністр у справах регіонів Пірет Хартман обґрунтувала своє рішення тим, що вони вже не потребують пільг для адаптації.

Читайте також