Естонія – одна з країн, де вигідно розвивати ІТ-бізнес

Близько 6% працездатного населення Естонії залучено саме у ІТ-секторі. Країна стала батьківщиною багатьох відомих проектів у цій сфері, серед яких Skype, Bolt, Playtech.

Естонія є першою країною у світі, що ввела e-Residency – систему, яка дозволяє підприємцю з будь-якого куточку світу отримати естонський ідентифікаційний податковий код та цифровий підпис. Отже – зареєструвати власний IT-бізнес, не перебуваючи на території країни. Внаслідок введення e-Residency у 2014 році в Естонії вже зареєстровано 15 тис. компаній.

Майже кожне третє підприємство в Естонії засноване е-резидентом. А це приносить країні мільйони євро до державного бюджету.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Серед інших сприятливих для сфери факторів: підтримка грантами державної організації Enterprise Estonia, прозора податкова система та легка процедура найму IT-фахівців з-за кордону.

Естонський уряд зацікавлений у розвитку технологій, тому попит на кваліфіковані кадри стабільно високий. Втім, у самій країні проживає лише 1,3 млн. осіб (удвічі менше за населення Києва).

Отже, пошук зарубіжних фахівців – пріоритет місцевих IT-компаній, які намагаються спрощувати процес найму нерезидентів.