ЕВА повідомляє про проблеми з бронюванням працівників критичних підприємств

Жінка-робітник стоїть перед комп'ютером
Жінка-робітник стоїть перед комп'ютером

Кількість звернень від компаній, які не можуть перепідтвердити свій статус критичності для продовження бронювання співробітників, зросла, повідомляє Європейська Бізнес Асоціація (ЕВА). Рішення щодо цих запитів затримуються у відповідних органах, за даними асоціації. Проблема набуває системного характеру через аудит критично важливих підприємств, ініційований урядом з причини збільшення кількості заброньованих від мобілізації осіб.

EBA стверджує, що компанії стикаються з проблемою в кадровому плануванні через те, що бронювання ще не прийняте, а бронювання критичних співробітників поставлене на паузу. Тому асоціація закликає до створення стабільного, передбачуваного, прозорого та оперативного механізму бронювання критичних співробітників.

За даними опитування EBA, у 86% компаній-членів асоціації працюють співробітники ЗСУ. У половини опитаних кількість мобілізованих становить до 10% від загальної кількості військовозобов'язаних. У 46% компаній серед мобілізованих або добровольців є спеціалісти, критичні для роботи підприємств.

Проведено аудит критично важливих підприємств

The Page повідомляє, що уряд призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств до 15 листопада. Планується провести аудит рішень щодо визначення таких підприємств, а результати будуть проаналізовані Мінекономіки до 20 листопада.

Читайте також