Європейські партнери виділять Україні майже $500 млн на відновлення телекомунікацій

Логотипи Європейських партнерів та українського прапора
Логотипи Європейських партнерів та українського прапора

Європейські партнери виділять $435 млн на покращення зв'язку та відновлення телекомунікацій в Україні

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що європейські партнери виділять $435 млн на покращення зв'язку та відновлення телекомунікацій в Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку Lifecell LLC та Datagroup-Volia, щоб забезпечити відновлення телекомунікацій, придбання нового обладнання та покращення інтернет-покриття в країні, а також покращення мобільного зв'язку.

Стабільний звʼязок – невідʼємна частина нормального життя кожної людини. Попри постійні спроби ворога знищити телеком-мережу українці повинні мати змогу викликати екстрені служби, спілкуватися з рідними, працювати та навчатися онлайн. Зараз важливим фактором для стабільної роботи зв'язку є інвестиції.

Нагадаємо, що Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій оновив вимоги роботи базових станцій мобільних операторів в умовах воєнного стану. Також повідомлялося, що якщо станеться блекаут, мобільний зв'язок в Україні буде працювати протягом трьох днів. Проте, внаслідок масового переходу на мобільний інтернет в разі відключення світла, може виникати навантаження на мережі мобільних операторів, що може вплинути на якість зв'язку. Тому Міністерство цифрової трансформації працює над стабілізацією мобільного зв'язку під час відключень електроенергії.

Читайте також