Євросоюз оштрафував компанію Meta на понад €90 мільйонів: названо причину

Логотип компанії Meta та символи Євросоюзу
Логотип компанії Meta та символи Євросоюзу

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) оштрафувала компанію Meta Platforms (власника Facebook) на 91 млн євро. За факт ненавмисного зберігання паролів деяких користувачів без їхнього захисту чи шифрування. За інформацією Reuters, заступник очільника DPC Грем Дойл заявив, що визнано небезпеку небезпечних зловживань, пов'язаних з доступом до таких даних.

Представник Meta повідомив, що компанія вжила кардинальних заходів для виправлення помилки після виявлення її в 2019 році під час перевірки безпеки. Компанія стверджує, що не було жодних доказів зловживань або нелегального доступу до паролів. Meta позитивно співпрацювала з DPC протягом розслідування, - додав речник компанії в п'ятничній заяві.

Ruppn DPC розпочала розслідування щодо Meta п'ять років тому, після того, як компанія повідомила DPC про збереження деяких паролів в "відкритому доступі". Відразу після цього Meta дала публічне визнання інциденту, а DPC підтвердила, що паролі не були доступні стороннім особам.

DPC є провідним регулятором ЄС для багатьох провідних американських інтернет-компаній, оскільки вони мають свої операції у ЄС. Наразі Meta отримала загальну суму штрафів у розмірі 2,5 млрд євро за порушення Загального регламенту захисту даних (GDPR), введеного в 2018 році. У 2023 році накладено найвищий штраф в розмірі 1,2 млрд євро, який Meta оскаржує.

Читайте також