Федоров анонсував шість нових послуг у «Дії»

Шістка нових послуг у «Дії»
Шістка нових послуг у «Дії»

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у застосунку "Дія" скоро з'являться шість нових послуг.

Нові послуги в "Дії"

  1. Відображення дозволу на зброю: у "Дію" будуть внесені дані про зброю, дозволи на неї та можливість замовлення витягу з Єдиного реєстру зброї.
  2. "еАкциз": послуга для громадян і держави, яка дозволить перевіряти легальність алкоголю та тютюну через "Дію". Уся необхідна інформація буде міститися в електронній системі.
  3. Мультишеринг: українці зможуть надсилати копії кількох документів (наприклад, довідок) у кілька кліків.
  4. Сервіси для бізнесу в комплексі "е-Підприємець": цифровізація декларацій та ліцензій для бізнесу, зокрема ліцензій на виконання робіт протипожежного призначення.
  5. Повідомлення про проблеми зі зв'язком: користувачі зможуть повідомити про відсутність зв'язку, щоб регулятор міг вирішити цю ситуацію.
  6. "Дія.Підпис" для юридичних осіб: створення нових можливостей для бізнесу та спрощення роботи установ і компаній.

"Частину послуг запустимо незабаром, щодо решти вирішуємо бюрократичні питання. Про всі запуски буду повідомляти на своїх сторінках у соцмережах", - сказав Федоров.

Також слід згадати, що у застосунку "Дія" з'явилася можливість долучитися до Армії дронів. Після подання заяви людина буде призначена до підрозділу, який обрала, і отримає базову військову підготовку за вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджується на етапі подання заяви, тому немає необхідності проходити військово-лікарську комісію.

Раніше у "Дії" запрацювала функція сканування штрихкодів товарів для перевірки їх участі в програмі "Національний кешбек".

9 вересня Мінцифри запустило онлайн-шлюб у "Дії". Тепер можна одружитися у кілька кліків. Федоров зазначив, що завдяки шлюбу онлайн військовим та парам, які знаходяться далеко одне від одного, буде легше одружитися незалежно від обставин, відстані між містами або навіть країнами.

Читайте також