Ferrari представила новий суперкар для гонок

Компанія Ferrari оголосила про презентацію свого нового гоночного суперкара 296 Challenge V6.

Ця модель значно швидша від попередньої 488 Challenge з V8 двигуном. Про це було заявлено в прес-релізі компанії.

Гоночний суперкар 296 Challenge V6 призначений виключно для треку і замінить модель 488 Challenge Evo у гонках Ferrari Challenge Trofeo Pirelli.

Автомобіль оснащений 3,0-л двигуном без гібридної системи, який має подвійне турбонаддування. Загальна потужність двигуна оцінюється в 700 к.с., це новий рекорд для гоночної серії Ferrari.

Вага 296 Challenge складає 1330 кг, а це на 140 кг менше, ніж в моделі з гібридною системою.

Суперкар має карбоново-керамічні гальма, систему ABS, позичену від моделі 296 GTB, і нові гоночні шини Pirelli діаметром 19 дюймів.

Аеродинамічний пакет 296 Challenge забезпечує понад 870 кг притискної сили при швидкості 250 км/год - це найвищий показник в історії гоночного автомобіля Ferrari.

На популярному аукціонному сайті Bring A Trailer розмістили оголошення про продаж раритетного спортивного автомобіля Datsun 240Z BRE.

Унікальний автомобіль Datsun 240Z BRE брав участь у різних аматорських гонках в Арізоні і Колорадо. Потім це купе було придбано та відновлено жителем Оклахоми. Вартість автомобіля починається від $17 тис., що дуже низька ціна за такий рідкісний автомобіль. Наприклад, ЗАЗ Lanos в даний час можна придбати за $8,5-9 тис.