Financial Times: ЄС прогнозує складну зиму для українців

Українські громадяни стоять в черзі
Українські громадяни стоять в черзі

Цей зима стане важкою для України, оскільки країна втратила половину своєї енергопотужності через обстріли та бойові дії. Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон наголошує, що наступна зима буде випробовувати український народ, подібно до Другої світової війни.

Наступна зима, найімовірніше, перевірить стійкість українського народу так, як не було на нашому континенті з часів Другої світової війни - заявила Сімсон.

Сімсон зауважила, що Росія посилила атаки на енергетичну та цивільну інфраструктуру української країни, зруйнувавши об'єкти, які були відновлені після реконструкції. За її словами, Росія знищила або захопила половину електроенергії, необхідної Україні взимку.

Представниця ЄС попереджає, що відсутність електропостачання призведе до відсутності води, опалення та інших основних послуг. Деякі райони української країни можуть стати непридатними для життя під час холодних морозів.

Сімсон закликає міжнародне співтовариство зробити більше, щоб підтримати Україну. Вона пропонує ремонт електро- та теплогенеруючих потужностей, постачання генераторів, встановлення сонячних панелей та посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Кадрі Сімсон закликає всіх, хто може допомогти, надати підтримку Україні перед наближенням зими.

Нагадаємо, що в Україні знову будуть вимикати електропостачання для споживачів з 19 серпня. Кабінет міністрів також шукає гроші на розширення генерації електроенергії в Чернігівській області.

Читайте також