Financial Times: Україна розглядає компроміси, а Байден може прискорити вступ до НАТО

Україна і Байден обговорюють НАТО
Україна і Байден обговорюють НАТО

Україна звернулася до західних партнерів про гарантії безпеки

Financial Times опублікував статтю про тяжку ситуацію, що склалася в Україні. Західні дипломати повідомили, що українські посадовці стали більш відкритими щодо можливого припинення вогню, навіть при умові присутності російських військ на окупованих територіях.

"Найголовніше для нас - гарантії безпеки. Правильні. Інакше це не закінчить війну, а просто спровокує ще одну", - заявив неназваний український чиновник.

Також, за словами неназваного західного високопосадовця, вступ до НАТО є єдиним рішенням для України. Є певні ознаки того, що президент США Джо Байден може просунути статус заявки України на членство в НАТО до завершення свого президентського терміну.

Деякі експерти запропонували модель членства, подібну до проведеної для Західної Німеччини, яка тривала понад три десятиліття. Попередньо в Офісі Президента України стверджували, що не існує планів щодо припинення конфлікту або передачі територій Росії. Президент Зеленський має "план перемоги", але його деталі поки залишаються невідомими.

Читайте також

Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю
сьогодні, 20:57 14 переглянули
Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю