Франція відправить до Гази шпитальне судно і медичну допомогу

Франція має намір вислати до Сектору Гази друге судно-шпиталь та надати медичну допомогу. Згідно з інформацією Reuters, про це було оголошено з Офісу президента Франції Еммануеля Макрона.

Париж планує відправити літак з медичним приладдям, що складається з більше ніж 10 тонн, до Сектору Гази. Франція також планує брати участь у подібних польотах Європейського Союзу, які відбудуться 23 і 30 листопада.

Надалі, Франція готує до відправки друге шпитальне судно з робочими блоками та ліжками для пацієнтів. Крім того, Париж направить цивільні і військові літаки для евакуації хворих і поранених дітей з Гази.

“Франція має намір мобілізувати всі ресурси для лікування поранених або хворих дітей у Франції”, - заявив президент Франції Емманюель Макрон.

Він також закликав до негайного “гуманітарного перемир'я, що веде до припинення вогню”. У лікарнях Франції готуються прийняти до 50 таких пацієнтів.

Раніше з'явилася інформація про можливе укладання угоди між урядом Ізраїлю та організацією ХАМАС щодо звільнення заручників. Зокрема, попередня угода передбачала звільнення ізраїльських жінок і дітей разом з палестинськими жінками та молодими людьми з ізраїльських в'язниць. Лідер ХАМАСу в Секторі Гази Яхья Сінвар пропонував обміняти всіх заручників зі Сектору Гази на ув'язнених членів ХАМАСу, які перебувають у в'язницях Ізраїлю.