Французький мільярдер придбав українського мобільного оператора Lifecell

Французький мільярдер придбав українського мобільного оператора Lifecell
Французький мільярдер придбав українського мобільного оператора Lifecell

Французький мільярдер Ксав'є Нієль та його консорціум інвесторів уклали угоду про придбання та об'єднання українського оператора мобільного зв'язку Lifecell з Datagroup-Volia, постачальником послуг фіксованого зв'язку та телебачення. Про це повідомила Horizon Capital, яка взяла участь в угоді.

Lifecell є третім за розміром мобільним оператором в Україні після "Київстар" та Vodafone. Він злучиться з "Датагруп-Воля", яка надає послуги фіксованого зв'язку та платного телебачення.

Lifecell раніше повністю належав компанії Turkcell. У квітні цього року суд у Києві зняв арешт з акцій Lifecell, які належали російському мільярдеру Михайлу Фрідману. Він володів приблизно 20% акцій через свою компанію LetterOne, але перебуває під санкціями.

Згідно з інформацією Turkcell, вартість угоди становить не менше 524,3 млн доларів. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація нададуть кредити на суму 435 млн доларів.

Новостворений конгломерат буде очолювати Михайло Шелемба, генеральний директор "Датагруп-Воля", під назвою "Лайфселл-Датагруп-Воля Груп". П’єр Данон з Парижа продовжить виконувати обов'язки невиконавчого голови наглядової ради.

Після об'єднання платформа забезпечить мобільним зв'язком майже 10 мільйонів українців, а її фіксована мережа буде доступна в більш ніж 4 мільйонах місць по всій країні. Інтеграція дозволить компанії пропонувати послугу Triple-Play, яка поєднує мобільний зв'язок, фіксове підключення та платне телебачення і поліпшить якість послуг, ціни та впровадження європейських стандартів.

Антимонопольний комітет погодив угоду

25 липня 2021 року Антимонопольний комітет схвалив покупку українського мобільного оператора Lifecell французькою компанією DVL Telecom, яка належить Ксав'є Нієлю.

Раніше було повідомлено, що турецька компанія Turkcell оголосила про продаж своїх акцій у Lifecell.

Читайте також