Французько-німецький виробник танків KNDS створить філію в Україні

Франція та Німеччина домовилися про створення виробничого підрозділу KNDS в Україні

Французько-німецька оборонна компанія KNDS отримала дозвіл на відкриття філії в Україні, повідомив Себастьян Лекорню, міністр оборони Франції. Він зазначив, що це рішення займе позицію українського ринку оборонної техніки.

Головна мета новоствореного підрозділу - виготовлення запчастин і навчання місцевого персоналу. Ця угода включає розподіл промислових обсягів між двома країнами. Підписання офіційного документу про початок розробки відбудеться 26 квітня.

«Ми оголошуємо… що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши тут філію», - сказав Лекорню.

KNDS - це спільний проєкт французької компанії Nexter і німецької компанії Krauss-Maffei-Wegmann. У планах компанії створити новий модель танку, що замінить застарілі Leopard і Leclerc в Німеччині та Франції відповідно.

Ця ініціатива стала другим значним проєктом, в рамках якого дві країни планують співпрацювати в сфері військової промисловості. Раніше вони анонсували намір створити винищувач наступного покоління, відомий як FCAS.

Поміж інших новин, німецький оборонний концерн Rheinmetall незабаром планує розпочати будівництво снарядного заводу в Україні.

Також читайте: Кім Чен Ін вражений «найпотужнішим у світі танком»