ФСБ нібито запобігла підготовці вбивства Симоньян і Собчак: звинуватили СБУ

Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) "запобігла підготовці" вбивства російських пропагандисток Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак.

Замах готували нібито українські спецслужби. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

У ФСБ кажуть, що напередодні в Москві та Рязанській області "затримали членів неонацистського угруповання "Параграф-88", які проводили розвідку за адресами роботи й проживання Симоньян і Собчак.

"У ході проведення слідчих дій вони підтвердили підготовку замахів на завдання Служби безпеки України за винагороду в розмірі 1,5 млн рублів за кожне вбивство", заявляє російська спецслужба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У затриманих нібито вилучили автомат Калашнікова, 90 набоїв до нього, ножі, кастети, гумові кийки, наручники, шеврони та прапори з нацистською символікою, нацистську літературу, а також засоби зв'язку та комп'ютери з інформацією, "що підтверджує їхні злочинні наміри".

Кількість затриманих не вказується. Проти них планують порушити справу "з екстремістським та терористичним забарвленням".

Сама Симоньян вже встигла прокоментувати це, написавши в себе в Telegram: "Працюємо, брати!".

Українська сторона не коментувала звинувачення росіян.

На керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова намагалися вчинити замах.

Службі безпеки України вдалося цьому запобігти, розповів в інтерв'ю ведучій 1+1 Наталії Мосейчук голова СБУ Василь Малюк.

За його словами, росіяни постійно намагаються вбити вищих українських посадовців. Розкривати деталі він не став. Адже, каже, це може дозволити ворогу вчитися на своїх помилках.