Галущенко попередив про наслідки ударів РФ по українській енергетиці

Наслідки ударів РФ по українській енергетиці
Наслідки ударів РФ по українській енергетиці

Напади Росії на енергооб'єкти загрожують ядерній безпеці, - міністр

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем наголосив на тому, що Росія, атакуючи енергооб'єкти, не думає про ризики, які це створює. Він зауважив, що такі напади забезпечують загрозу не тільки для України, а й для усього світу.

Міністр підкреслив, що росіяни нехтували ядерною безпекою, коли атакували підстанції, які є важливими для роботи атомних електростанцій, а також коли запускали дрони та ракети над ядерними об'єктами. Він зауважив, що блекаут в діючій атомній електростанції може призвести до сценарію, аналогічного Фукусімі.

Галущенко висловив думку, що моніторингові місії МАГАТЕ на українських підстанціях можуть відігравати важливу роль у запобіганні подібним інцидентам. Він також зазначив, що Україна успішно виконала ремонтні роботи на енергооб'єктах та підготувалася до зимового періоду.

Під час зустрічі сторони обговорили необхідність збільшення лімітів комерційної торгівлі електроенергією між Україною і ЄС, що підвищить надійність української енергосистеми під час складного зимового періоду 2024/2025 років.

Читайте також