Гарріс визначилася з можливими віце-президентами США, - Bloomberg

Гарріс та можливі віце-президенти США
Гарріс та можливі віце-президенти США

Камала Гарріс розпочинає відбір можливого віце-президента

У політичних колах США зростає напруга, оскільки потенційний кандидат від Демократичної партії на пост президента, Камала Гарріс, розпочала процес відбору свого можливого віце-президента. За інформацією Bloomberg, вона вже сформувала список претендентів на цю посаду.

Серед фаворитів знаходяться представники різних штатів та сфер діяльності. Ці особи значно впливають на загальнонаціональному рівні і можуть принести цінний досвід у команду Харріс. Процес перевірки кандидатів вже розпочато, а його керівником є колишній генеральний прокурор Ерік Голдер. Вже готово 12-15 досьє на потенційних кандидатів.

Камала Гарріс

Цікаво, що більшість у списку Гарріс – це білі чоловіки із центристськими поглядами, що допоможе їй розширити електоральну базу. Кожен кандидат має свої переваги: Шапіро відомий своїми ораторськими здібностями, Вальц має досвід роботи в освіті та службу у Національній гвардії, а Келлі представляє важливий прикордонний штат. Гарріс також розглядає кандидатури з нинішньої адміністрації Байдена – Раймондо та Бутіджеджа. Головні критерії відбору – політичні цінності та здатність кандидата виконувати обов'язки президента у разі потреби.

Очікується, що Гарріс оголосить свій вибір до 7 серпня, щоб погодити його із планом Демократичної партії щодо затвердження номінації на президентські вибори. Тим часом кандидати зберігають публічну стриманість, хоча свою зацікавленість у цій посаді ніхто не заперечує.

Зазначимо, що Трамп та Гарріс мають майже однаковий рівень підтримки в США.

Читайте також