«Гена», «молоко» і «коробочка»: радіорозвідник розповів, що найчастіше обговорюють у ефірі окупанти

Гена з коробочкою молока розповідає в ефірі про обговорювані окупантами теми
Гена з коробочкою молока розповідає в ефірі про обговорювані окупантами теми

Окупанти влаштовують свої бенкети та наступи, чекають на поставку снарядів та святкують «перемогу», сваряться, обговорюють важливі, смішні та жахливі речі. Радіорозвідник Вʼячеслав Коцюба розповів проєкту Luki, які повідомлення найчастіше доводиться чути в ефірі ворога.

«Ми збираємо негідні перехоплення, і в нас вони поділяються на три типи: смішні, наруга командування над особовим складом та відверте чорне – наприклад, «там труп удувся, що мені з ним робити? піди проколи його або встав йому гранату», – каже радіорозвідник.

За словами Вʼячеслава Коцюби, противник використовує певні шифри та сленгові фрази.

«Це помітно, коли фраза виходить з контексту або їй надають певний акцент. Наприклад, «к вам їде ящик» або «будуть два комплекти» або «приїдуть олівці». Є ще «Гена». Це генератор. «Молоко для Гени». Думаю, зібравши два плюс два, можна зрозуміти, про що йдеться, – ділиться військовий.

Вʼячеслав Коцюба пояснює, що «ящик» зазвичай означає колісну або гусеничну техніку, яка рухається в бік ЗСУ. Тому необхідні дані передають туди, де потрібно, що допомагає ЗСУ врізатися ворогові.

Відео

Раніше військова розвідка перехопила розмову, в якій окупант розповідає дружині про вбивства та насилля, яке вчиняють цивільні солдати РФ.

Також один з російських солдатів розповів про знущання над українськими військовими. Він пишається, що тепер вміє «різати голову по спіралі».

Читайте також