Гендиректор CrowdStrike прокоментував світовий збій

Світовий збій викличений погрозою для CrowdStrike
Світовий збій викличений погрозою для CrowdStrike

Проблема із Windows виявлена та виправлена

Голова компанії CrowdStrike, Джордж Куртц, повідомив, що проблема, яка спричинила світовий технологічний збій, була виявлена, ізольована та виправлена. В даний момент проводиться процес усунення неполадок. За його словами, збій не вплинув на Mac і Linux, і це не має нічого спільного з безпекою чи кібератаками.

Куртц також рекомендував організаціям перевірити, чи спілкуються вони з представниками CrowdStrike через офіційні канали. Він підкреслив, що їх команда повністю зосереджена на забезпеченні безпеки та стабільності клієнтів.

Масштабні збої через проблему з Windows

Уранці низка країн стали свідками масштабних збоїв через проблему із Windows. Аеропорти, державні установи, банки, логістичні перевізники, оператори зв'язку та приватні компанії відчули наслідки цих неполадок. За даними Bloomberg, всі комп'ютери з Windows, на яких встановлений антивірус CrowdStrike, перестали працювати.

Найбільше постраждали американські авіакомпанії. United Airlines та Delta Airlines призупинили польоти через проблеми зі зв'язком, а Frontier скасувала і затримала багато своїх рейсів. Також в аеропортах панує хаос: пасажири не можуть зареєструватися на наступні рейси, а людям, які прилетіли, не вдається отримати свій багаж. Системи бронювання та оплати також не працюють належним чином.

Причина збоїв пов'язана з антивірусом CrowdStrike

Компанія CrowdStrike підтвердила зв'язок між проблемою в Windows та оновленням їх постачальника. Зараз вони знаходяться в процесі відкату цього оновлення по всьому світу. Згідно з даними компанії, збої на хостах Windows сталися через датчик Falcon, який забезпечує безпеку та захист кінцевих точок від кібератак.

Читайте також