Генерал Ходжес дав оцінку змінам у вищому військовому керівництві України

Екскомандувач США: Олександр Сирський стане неприємним сюрпризом для російської армії

Екскомандувач силами США у Європі, генерал (у відставці) Бен Ходжес, прокоментував зміни у вищому військовому керівництві України. За його словами, Олександр Сирський, новий головнокомандувач Збройних сил України, стане неприємним сюрпризом для російської армії. Про це повідомляє Telegram-канал Генштабу ЗСУ.

Ходжес зазначив, що рішення про заміну Головнокомандувача було складним для президента. Залужний, попередній головнокомандувач, був ефективним командувачем, якого поважали солдати, суспільство та союзники.

Проте майбутній курс України відповідно до військових справ є відповідальністю президента Зеленського. Він обрав Сирського, офіцера, якого він вважає найбільш доречним для цієї фази війни. Сирський має багатий досвід і є видатним командувачем, і росіяни, безперечно, не будуть задоволені його назначенням на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, що Росія почала кампанію з дискредитації Сирського, спробуючи створити образ радянської та російської людини.

8 лютого президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського на посаду головнокомандувача Збройних сил України, відправивши у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також:

  • Улюблений генерал Зеленського. Тепер офіційно
  • Пристебнутися не завадить. Що після Залужного?
  • Молода команда Сирського. Досьє