Генерал Маломуж відповів, коли ЗСУ можуть перейти у контрнаступ

Генерал Маломуж відповів, коли ЗСУ можуть перейти у контрнаступ

Сили оборони можуть розпочати контрнаступальні дії наприкінці літа або на початку осені. Про це заявив генерал армії України у запасі, голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж.

Маломуж нагадав, що Путін дав чітку вказівку окупантам прорвати фронт на сході України та повністю окупувати Донецьку та Луганську області, а також частково просунутись у Запорізькій області.

Саме для цього й була розроблена Харківська та Сумська операція, яка передбачала потужне відволікання резервів Сил оборони

За словами Маломужа, в умовах, які сприятливі для України, можливе перехід до контрнаступальних дій вже ближче до осені.

Сьогодні окупанти перекидають підрозділи з Харківщини на схід, щоб виконати вказівку Путіна - прорвати фронт на Сході України. Це їм не вдається. Хоча їхні атаки на Покровському, Торецькому та Курахівському напрямках є початком реалізації плану з повної окупації Донеччини. Сьогодні Сили оборони успішно перемагають ці плани окупантів. ЗСУ отримали боєприпаси й озброєння, що дозволить не тільки оборонятись, але й проводити контратаки. Я думаю, що ближче до осені, ми матимемо можливість проводити тактичні, а за удалих умов, і стратегічні контрнаступальні дії

Варто відзначити, що деякі російські підрозділи, які наступали на Вовчанськ на Харківщині, зазнали великих втрат і тепер збираються на доукомплектування.

Читайте також: