Генерал оцінив, чи здатний Путін розгорнути великий наступ найближчим часом

Армія Росії поки не здатна здійснити широкомасштабний наступ на позиції ЗСУ

За словами генерала-лейтенанта Василя Богдана, Росія не має достатнього потенціалу для того, щоб провести широкомасштабний наступ на українські позиції протягом наступних трьох-чотирьох місяців. Генерал наголошує, що хоча у Росії є плани наступу, виконати їх можливо не вдасться через недостатньо підготовлений контингент.

За його словами, наступальні дії ворога були очікуваними, тому українська армія вживала відповідних заходів, однак ефективність цих заходів важко оцінити, оскільки важливо брати до уваги не тільки українське військове управління, але й швидкість отримання необхідної допомоги та реакцію партнерів.

«Безумовно, у Росії є план щодо наступу, але питання полягає в іншому – наскільки РФ спроможна реалізувати ці плани?», - говорить Василь Богдан.

Генерал також наголошує, що загроза від Росії стосується не лише України, але й європейських країн, оскільки російський диктатор Володимир Путін їм також загрожує.

Богдан відмічає, що наразі у Путіна немає великих можливостей для розгортання широкомасштабного наступу у весняно-літній або осінньо-літній період. Його контингент в Україні, хоч і функціонує, має проблеми з військовою технікою та бойовим духом.

Між тим російські окупанти зосереджуються на наступальних діях на Лиманському та Сіверському напрямках, але останніми тижнями знизили темп наступу на Куп'янському напрямку.

Раніше глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун висловив думку, що побоювання щодо масштабного весняного наступу російських окупантів можуть бути перебільшеними. Але президент Зеленський вважає, що Росія готує новий наступ.