Генерал розповів, як ЗСУ готувалися до відбиття повномасштабного вторгнення Росії

Українські воїни готувалися до агресії Росії протягом п'яти місяців

Командувач Сухопутних військ Збройних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що українські військові готувалися до відбиття повномасштабної агресії Росії протягом п'яти місяців. Він закликав до боротьби, оскільки українці були готові вистояти і відбити будь-яку агресію від Росії.

За словами Павлюка, з осені почалися підготовчі роботи для протистояння російській агресії. Він підкреслив, що були проведені тренування, посилені позиції та розраховані всі можливі сценарії дій.

Тому протягом п'яти місяців ми готувалися до відбиття повномасштабної агресії. Уже в січні-лютому ми отримували телеграми від Головного управління розвідки, в яких передбачалося, що такий варіант можливий.

Відзначається, що українські війська були готові прийняти удар ворога та запобігти його наступу. Зокрема, у перший день атаки, коли російські сили нанесли удар по командних центрах та складах українських військ, всі ці об'єкти були порожніми.

727-й день війни проти України, за цей період відбулося багато бойових зіткнень і були завдані значні пошкодження. Однак, українська армія продовжує вести активну боротьбу та відбивати атаки ворога.