Генсек ООН виправдав напад ХАМАСу на Ізраїль

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зазначив, що палестинський народ перебуває під окупацією протягом 56 років. Він наголосив на тому, що ці напади ХАМАСу не відбуваються в порожніні, але є наслідком тривалої окупації та руйнування будинків палестинців.

З свого боку, постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан вимагає відставки генерального секретаря, який виправдовує напади терористів ХАМАС. Він осуджує промову Гутерреша, назвавши її шокуючою та віддаленою від реальності. Ердан висловлює занепокоєння тим, що керівник організації, що виникла після Голокосту, висловлює розуміння до тероризму та насильства.

  • Ізраїльський дипломат закликає генсека ООН негайно піти у відставку.
  • Він стверджує, що немає сенсу спілкуватися з тими, хто проявляє співчуття до злочинів, скоєних проти громадян Ізраїлю та єврейського народу.

Слід зазначити, що бойовики ХАМАС влаштували масовий ракетний удар по Ізраїлю, в результаті якого було убито понад 20 громадян України. Ізраїльська армія розпочала контратаку, наносячи удари по штаб-квартирах ХАМАС. Але бойовики використовують мирних жителів як щит, що призводить до смерті невинних палестинців.