Генштаб описав ситуацію на фронті 1 червня: росіяни намагаються прорвати оборону

Генштаб описав ситуацію на фронті 1 червня: росіяни намагаються прорвати оборону

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 73

З початку доби кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту зросла до 73. Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку. Також російські загарбники продовжують напади на Сіверському та Курахівському напрямках.

Російські агресори тероризують Харківщину

Рашисти продовжують тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. З району російського Білгорода агресор завдав удару одним КАБ по Харкову та Великим Проходам. Ще три КАБи були скинуті по Російській Лозовій, а по одному КАБу у П'ятихатці та Чайківці. Ветеринарному ворог завдав вогневої поразки вісімма некерованими авіаційними ракетами.

Куп'янський напрямок: успішна оборона та керовані авіаційні бомби

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Дві атаки відбиті, дві продовжуються біля Дружелюбівки. Російські окупанти активно застосовують керовані авіаційні бомби. Дружелюбівка та Райгородка зазнали удару КАБами, а по Тобаївці та Сіньківці російська авіація завдала вогневої поразки НАРам.

Сіверський напрямок: контроль ситуації

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку відбито, 9 тривають. Ситуація контролюється.

Краматорський напрямок: захист підтриманий авіацією

На Краматорському напрямку російські війська атакували за підтримки авіації. Чотири штурмові дії відбиті підрозділами Сил оборони.

Покровський та Курахівський напрямки: найбільша кількість боїв

Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку. З початку доби тут відбулося 23 бойові зіткнення. 14 атак відбиті, дев'ять тривають. На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до 19. Сили оборони України успішно відбили 13 штурмових дій загарбників. Ще шість боїв тривають біля Красногорівки, Костянтинівки та Водяного, де ворог активно застосовує авіацію.

Успішна оборона на Времівському напрямку

На Времівському напрямку чотири атаки російських оккупантів відбиті.

Ситуація на Наддніпрянському напрямку без змін

На Наддніпрянському напрямку, в районі Кринок, з початку доби сталося три бойові зіткнення. Ворог застосовував авіацію.

На решті напрямків ситуація залишається без особливих змін. Підрозділи сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування в глибину території України, завдають окупантам вогневої поразки і виснажують їх по всій лінії фронту.

Читайте також: