Генштаб повідомив, де росіяни відчайдушно намагаються прорвати оборону ЗСУ

Іде 697-й день широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Стан на сході та півдні країни залишається складним. За останню добу відбулося 59 бойових зіткнень. Ворог здійснив 4 ракетні та 69 авіаційних ударів, а також 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти наших позицій і населених пунктів. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ 21 січня.

Ситуація на оперативних напрямках

На напрямках Волинському та Поліському ситуація без значних змін. Немає ознак формування наступальних угруповань. Білоруські війська продовжують свої дії біля кордону з Україною.

На напрямках Сіверському та Слобожанському ворог зберігає свою військову присутність. Є діяльність розвідувального характеру, обстріли населених пунктів з території РФ і зростає кількість мінно-вибухових загороджень при державному кордоні. До авіаційних ударів противника прийшлося Графське, Вовчанськ та Миколаївка. Удари артилерії та мінометів відчули багато населених пунктів.

На Куп'янському напрямку вдалося відбити 7 атак ворога поблизу Синьківки. Його авіація нанесла удари по Іванівці, Кислівці, Табаївці та Піщаному. Під обстрілами опинилися багато інших населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка тощо.

На Лиманському напрямку було відбито 4 атаки в районах Тернів та Ямполівки. Поруч з Білогорівкою було зареєстровано 6 атак. Поранення отримали такі населені пункти, як Серебрянське, Ямполівка та Григорівка. Артилерійські обстріли сталися в багатьох інших місцях, зокрема у Кармазинівці, Невському, Білогорівці, Торському тощо.

На Бахмутському напрямку вдалося відбито 5 атак біля Богданівки, Іванівського та Кліщіївки. Від авіаційних ударів постраждали Міньківка, Богданівка, Часів Яр, Костянтинівка, Торецьк та Нью-Йорк. Також артилерія та міномети обстріляли Васюківку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та інші населені пункти.

На Авдіївському напрямку вдалося відбити 5 атак біля Новобахмутівки, Степового та Авдіївки. Ворог безуспішно намагався прорвати оборону. Його авіація нанесла удари по Ласточкіному та Авдіївці. Жертви цих атак стали населені пункти, зокрема Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське тощо.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки. Противник здійснив авіаційні удари в районах Старомайорського та Рівнопіля. Також під обстрілами опинилися Максимільянівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних дій. Удари авіації сталися в Новомихайлівці та Костянтинівці. Артилерія та міномети обстріляли Богоявленку, Старомайорське та Зелене Поле.

На Запорізькому напрямку було відбито 4 атаки поблизу Вербового та Роботиного. Артилерійські обстріли сталися в багатьох населених пунктах, зокрема в Левадному, Гуляйполі, Чарівному тощо.

В Одеському напрямку населений пункт Херсон та декілька районів Херсонської області були обстріляні артилерією противника. Також постраждали Берислав та Новотягинка.

Ворог не здається в своїх спробах вибити наші війська з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За останній час він намагався провести 6 безуспішних штурмів проти наших позицій.

Успіхи ЗСУ

Авіація військ завдала ударів по 9 районах зосередження сил та застосувала авіаційні ракети проти ворожої техніки та особового складу.

Ракетні війська вражали пункти управління ворога, а також артилерійські засоби та засоби ППО.

В Україні почалося будівництво оборонної лінії, відомої як лінія Суровікіна. Вона має зупинити російське вторгнення.

Попередньо Буданов розповів про свої очікування на фронті в 2024 році. Він впевнений, що успіх України буде більшим, ніж досягнення ворогів.

Раніше Буданов зазначив, що втрати російської армії в районі Авдіївки останніми тижнями значно зросли.