Генштаб повідомив, скільки атак окупантів відбили ЗСУ на Авдіївському напрямку

Україна продовжує зазнавати наступальних дій з боку Росії, які тривають вже 723 дні. За останню добу ворог здійснив 70 бойових зіткнень та провів 8 ракетних та 49 авіаційних ударів. Висуваються припущення, що Білорусь також бере участь у війні, зосереджуючи свої війська на кордоні з Україною.

Напрямок Волинський та Поліський

Ситуація тут поки не змінилася. Ворожі війська не формують наступальних угруповань. Білорусь тримає військову присутність на кордоні з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник все ще присутній на кордоні та здійснює диверсійні акції та обстріли з території РФ. Вони посилюють мінно-вибухові загородження вздовж кордону з Україною. Авіація ворога атакувала населені пункти Харківської та Сумської областей. Ворожа артилерія атакувала понад 10 населених пунктів, серед них Чернігівська та Сумська області.

На Куп'янському напрямку

Противник не проводив наступальних дій, але обстрілював близько 10 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші воїни відбили 8 атак поблизу населених пунктів Донецької та Луганської областей. Ворог з метою прориву атакував оборону наших військ. Також ворожа авіація атакувала населені пункти Донецької та Луганської областей. Близько 10 населених пунктів Донецької та Луганської областей постраждали від ворожих обстрілів.

На Бахмутському напрямку

Силами оборони було відбито 5 атак, артилерійським та мінометним вогнем було покрито близько 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 27 атак в районі Авдіївки, а також провели дві успішні оборонні операції в Донецькій області. Ворожа авіація атакувала населені пункти Донецької області. До 20 населених пунктів постраждали від ворожих обстрілів.

На Мар'їнському напрямку

Наші сили продовжують стримувати ворога в Донецькій області. Ворожа авіація атакувала Красногорівку, Георгіївку, Побєду та Костянтинівку.

На Запорізькому напрямку

Противник не зазнавав наступальних дій. Заарештовано більше 20 населених пунктів Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Ворог продовжує намагатися вигнати наші війська з лівобережжя Дніпра. За останню добу було проведено 2 спроби штурму. Артилерійські та мінометні обстріли торкнулися населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей. Противник також обстрілює Херсон.

Силами оборони було завдано авіаційних ударів по 11 районах зосередження ворожих військ.

Залишилося невелика число заблокованих підрозділів у місті Авдіївка, яке забезпечується ЗСУ.