Гепатит A в Україні: джерело зараження досі шукають

У Вінницькій області проводиться пошук джерела зараження гепатитом А. За даними Вінницької обласної ради, наразі в лікарнях знаходиться 143 пацієнти з цією хворобою, з яких 25 - діти. Загалом зареєстровано понад 210 хворих, із них 180 випадків підтверджено лабораторно. Протягом останніх 12 годин були госпіталізовані двоє пацієнтів.

Станом на 31 жовтня виявлено одного пацієнта з важким перебігом хвороби, який знаходиться на лікуванні в одному з медичних закладів. Ця особа старше 50 років і має повторний пішов процес. Наразі продовжується вакцинація медичних працівників, а також розпочато щеплення медиків швидкої медичної допомоги. Додатковий випадок захворювання був виявлений у Ладижині. Понад 25 пацієнтів вже виписали з медичних закладів на амбулаторне спостереження. Пошук джерела зараження триває, повідомила заступниця директорки департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної організації охорони здоров'я Тетяна Бондаренко.

Гепатит A є небезпечним захворюванням, яке пошкоджує печінку і може призвести до летальних наслідків. Щоб запобігти зараженню, варто завжди мити руки з милом перед приготуванням та споживанням їжі, а також вживати тільки кип'ячену воду.