Герой України пояснив, чому Курська операція пішла на користь ЗСУ

Герой України пояснює Курська операція
Герой України пояснює Курська операція

Герой України, командир зенітно-ракетного дивізіону "Бук-М1" Ярослав Мельник розповів про масштаби операції ЗСУ на Курщині. Він зазначив, що ця операція змусила Росію залучити резерви, які вона використовує на своїй території, а не на українській. Крім того, на Курщині окупанти залучають навіть тих, хто ніколи не воював.

Мельник підкреслив, що Курська операція - це повернення території, яка була втрачена з проголошенням незалежності України. Він додав, що багато людей не розуміють масштабів цієї війни, тому вважають, що контроль за великою територією на Покровському напрямку втрачено. Це неправильно, оскільки Російська Федерація просто має більше людей, ніж Україна. Операція виявилася неочікуваною навіть в умовах сучасного стеження.

Оцінка Курської операції

Ексдиректор Центрального розвідувального управління США, американський генерал Девід Петреус відзначив, що Курська операція вдарила по авторитету Кремля та продемонструвала слабкість і небоєздатність російських сил. Він підкреслив, що ЗСУ успішно перекинули до Курської області чотири бригади, що змусило росіян зненацька. Президент України Володимир Зеленський підтвердив важливість цієї операції, зазначивши, що вона підняла бойовий дух українських військових та демонструвала здатність країни до наступу.

За повідомленням, на Курщині ЗСУ ліквідували командира десантно-штурмового полку РФ підполковника Олександра Куріна. Також жителі Курської області звертаються до комендатури Сил оборони за допомогою, оскільки Росія відмовляється допомагати своїм громадянам, які залишились там.

Читайте також