Глава Харківської ОВА пояснив, скільки будинків пошкодили росіяни внаслідок атаки

Ракетна атака РФ по Харкову: пошкоджено 14 будинків

Сьогодні внаслідок ракетної атаки, здійсненої РФ, по Харкову пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхових будинків. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Станом на зараз маємо інформацію щодо часткової руйнації двох п'ятиповерхових будинків, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу», - наголосив він.

В результаті ракетного удару загинула одна цивільна особа. Також є інформація про щонайменше 16 постраждалих, серед яких четверо дітей віком від 3 місяців до 9 років.

Олег Синєгубов зазначив, що у постраждалих поранення легкого або середнього ступеня тяжкості і надається необхідна медична допомога.

Блок галереї

«Обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснено боєприпасом Умпб Д-30. Він достатньо потужний, за силою вибуху - середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може летіти на відстань до 90 км. Його застосовують як з літака, так і з РСЗВ «Смерч». Остаточна інформація буде встановлена після експертизи», - заявив голова Харківської ОВА.

Згідно зі словами Синєгубова, мешканцям пошкоджених будинків будуть надані гуманітарна допомога та пропоноване тимчасове житло.

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові, 27 березня, під час дня місцеві мешканці почули декілька вибухів. Виявилося, що по Харкову вперше з 2022 року було завдано удар авіабомбами.

Наразі внаслідок атаки по Харкову відомо про одного загиблого та 16 поранених, у тому числі 4 дітей. Наймолодшому постраждалому всього 3 місяці.