Глава МЗС Польщі Сікорський спрогнозував, коли закінчиться війна в Україні

Глава МЗС Польщі Сікорський про мир в Україні
Глава МЗС Польщі Сікорський про мир в Україні

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що російський президент Володимир Путін повинен розуміти, що війна в Україні була помилкою. Він висловив це в інтерв'ю MSNBC та наголосив, що російська економіка не безмежна, і Путін не може постійно втрачати росіян на бойових діях. Міністр вважає, що військовий конфлікт можна припинити шляхом відновлення міжнародного права та міжнародних кордонів.

Сікорський підтримав «план перемоги» президента Зеленського, але наголосив на необхідності максимальної допомоги українським союзникам. Він також ствердив, що не бажає коментувати деталі цього плану. Міністр виділив важливість фінансової підтримки України для забезпечення армії належною зброєю та амуніцією.

Сікорський зазначив, що Україна має власну оборонну промисловість, але потребує додаткових ресурсів, які допоможуть їй протистояти Росії. Він закликав надати Україні кілька мільярдів доларів, щоб Путін зрозумів, що перемогти неможливо. Міністр також підкреслив, що для припинення конфлікту необхідно відведення військ обох сторін на міжнародно визнані кордони.

Варто зазначити, що Польща підтримує Україну, але має власні вимоги до неї. За словами Сікорського, Крим відіграє важливу роль у можливих мирних переговорах між Україною та Росією, тому можливим варіантом є передача півострова під мандат ООН. Під час свого візиту до України, міністр закликав НАТО та демократичний світ прискорити постачання необхідної зброї, зокрема систем ППО та ПРО.

Читайте також