Глава МЗС Польщі зробив тривожне попередження для українських чоловіків за кордоном

Глава МЗС Польщі попереджає українських чоловіків
Глава МЗС Польщі попереджає українських чоловіків

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що політика багатьох країн ЄС негативно впливає на Україну, оскільки надає економічні переваги для чоловіків мобілізаційного віку. Він закликав країни Західної Європи переглянути свої підходи до допомоги українцям, щоб змусити їх повернутися на батьківщину.

Зараз у Німеччині українці, які там перебувають під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу. Йдеться про виплати, що перевищують 500 євро, а разом з компенсацією за житло може йтися про понад 1000 євро в місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків. Щось подібне у Нідерландах, не знаю напевно суми у Франції

Сікорський вважає, що простий спосіб допомогти Україні - припинити надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації.

Переховування від призову - це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга підтримує ініціативу Сікорського.

Раніше Сікорський та Сибіга повідомили, що українські військові можуть готуватися на території Польщі.

Нагадаємо, що з 2024 року українські родини, що перебувають у Польщі після початку вторгнення, отримають додаткову фінансову підтримку для полегшення адаптації та забезпечення стабільного життя.

У 2025 році Польща встановить нові умови для надання допомоги українським біженцям, що перебувають в країні разом з дітьми. Батьки повинні будуть вказати навчальний заклад, в якому навчаються їхні діти, а цю інформацію будуть перевіряти.

У Польщі змінилися положення щодо допомоги громадянам України з 1 липня 2024 року, вводячи нові регуляції для осіб, які перебувають під тимчасовим захистом.

Читайте також