Глава МЗС України: Готуємо ґрунт для проведення результативного Саміту миру

Глава МЗС України: Готуємо ґрунт для Саміту миру
Глава МЗС України: Готуємо ґрунт для Саміту миру

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що Другий Саміт миру буде проведено після узгодження кількох важливих чинників. Цю інформацію він поділив під час пресконференції у Києві разом з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде.

За словами Сибіги, у жовтні планується завершити всі заходи високого рівня стосовно Формули миру, що наблизить дату проведення саміту.

Міністр підкреслив, що для успішного проведення саміту було бажано залучити максимальну кількість країн-однодумців, які підтримують територіальну цілісність та суверенітет, а також Статут ООН. Окрім того, важлива роль відводиться країнам Глобального Півдня.

"Нам не потрібні додаткові протокольні заходи. Саміт має бути дієвим і наблизити досягнення мети, якою ми всі об'єднані - справедливого миру для України", - підкреслив Сибіга.

Міністр також зазначив, що триває пошук столиці, яка зможе прийняти цей саміт. Коли всі необхідні деталі будуть уважно розглянуті, буде можливо визначити чітку дату та місце проведення події.

Нагадаємо, що Сибіга та Боррель обговорили питання про надання Україні 35 млрд євро кредиту.

Читайте також