Глава Одещини оцінив ризики з боку невизнаного Придністров’я та Гагаузії

На даний момент немає загрози з боку Придністров'я. Таку заяву зробив Олег Кіпер, керівник Одеської військової адміністрації, в інтерв'ю "Главкому".

Кіпер повідомив, що на кордоні з Молдовою є фортифікаційні споруди, а всю прикордонну ділянку постійно моніторять.

«Так, бувають вилазки з їхнього боку. Як мій перший рік на посаді очільника області я помітив багато машин з придністровськими номерами на Одещині. Ми слідкували за ними, спостерігали, за що вони їздять, що процесив, що мчиться. Ми, звісно, хвилювалися за підстанції та інші об'єкти інфраструктури, які є важливими для життєдіяльності Одеси та області. Ми говорили про це з колегами на нараді», - розповів Олег Кіпер.

Кіпер додав, що автомобілі з придністровськими номерами вже не спостерігаються наразі. Але, за його словами, не тільки жителі Придністров'я можуть стежити за важливими стратегічними об'єктами.

Щодо можливості введення українських військ до Придністров'я для деокупації цієї території, Кіпер вважає, що цей план наразі не є реалістичним.

«Ми не будемо схожими на росіян і набридати на територію іншої країни. Ми сьогодні захищаємо свою державу і бачимо, які жертви нам довелося принести через війну, які наші люди відчувають морально і які великі матеріальні збитки ми понесли», - пояснив очільник Одеської адміністрації.

Кіпер також зазначив, що наразі Україні потрібна допомога, але не завжди зарубіжні партнери готові надати необхідну підтримку для перемоги.

Крім того, голова Гагаузії, автономного регіону Молдови, Євгенія Гуцул, заявила, що під час своєї поїздки до Росії вона домовилася про постачання дешевого газу від "Газпрому" для Гагаузії та про "бонуси до заробітних плат" мешканців регіону.

Також автономна Гагаузія, як і невизнане Придністров'я, звернулася до Путіна зі словами, що "потребує допомогу".

Читайте також:

  • Глава Одеської ОВА Олег Кіпер: Пропозицій стати генеральним прокурором не отримував
  • Розвідка повідомила про результати з'їзду "депутатів" Придністров'я для РФ