Глава УГКЦ подарував Вселенському патріарху Варфоломію уламок російського дрона

Уламок російського дрона в подарунок
Уламок російського дрона в подарунок

Глава УГКЦ зустрівся з Вселенським патріархом у Стамбулі

Глава Української греко-католицької церкви, митрополит Святослав, провів зустріч з Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі. Під час зустрічі Святослав подарував патріарху уламок російського безпілотника, який збила протиповітряна оборона над Патріаршим собором у Києві, повідомляє пресслужба УГКЦ.

На зустрічі предстоятелі обговорили ситуацію в Україні та законодавчі заходи для захисту релігійного середовища. Також вони обговорили відносини між УГКЦ та Константинопольським патріархатом.

Угода про поглиблення співпраці та екуменічного діалогу була досягнута, зокрема у контексті відзначення 1700-ліття Нікейського собору та запланованої зустрічі Папи Франциска і Патріарха Варфоломія.

На заключному етапі зустрічі Святослав та Варфоломій обмінялися подарунками. Глава УГКЦ подарував уламок збитого російського дрона та книгу про війну в Україні. В свою чергу, Варфоломій подарував видання про Вселенський патріархат та електронне видання з нагоди 30-річчя його патріаршого служіння.

Нагадаємо, що у Соломʼянському районі Києва стався вибух, коли російський безпілотник влучив у житловий будинок, внаслідок чого загорілися верхні поверхи. Цей випадок стався у ніч на 25 жовтня, коли російські війська здійснили атаку на Україну, використовуючи безпілотники.

Читайте також