Глибока депресія: деякі біженці прагнуть повернутися із США до України

Біженці, які хочуть повернутися до України
Біженці, які хочуть повернутися до України

Українські біженці мріють про повернення додому

Українські біженці, які покинули свою батьківщину через вторгнення Росії, мають мрію про повернення до України, незважаючи на воєнні дії. Ця інформація була передана у репортажі "Голосу Америки".

Після розпочатого вторгнення, понад 500 тисяч українців переселилися до США. Більшість з них намагаються адаптуватися до нового життя, проте є й ті, хто мріє повернутися на батьківщину. У репортажі розповідається про двох українок, яким довелось залишити Україну.

Район Вікторії постійно обстрілювали росіяни. Жінка довго вагалася, але ухвалила непросте рішення - разом із своїм псом прилетіти до США, де вже проживала її дочка...

Одна з них - Вікторія Нікітіна, дизайнерка з Дніпра, зараз працює над натюрмортами у місті Сіетл. Уночі вона прибирає в Будинку для літніх людей. Жінка зізнається, що відчуває сильну тугу за рідним домом і друзями.

Але прилетівши до Вашингтона, вона відчула повну безпеку для себе і своїх дітей...

Інша українка - Ірина Тригідько з Ірпеня, також переїхала до Вашингтона разом із чотирма дітьми. Вона знаходиться під опікою своєї сестри, яка забезпечує сім'ю. Ірина мріє про офіційне працевлаштування і відчуває тугу за Україною.

Психологи попереджають, що переїзд може викликати серйозний стрес та почуття втрати. Біженці змушені адаптуватися до нового середовища та відчувати ізоляцію від звичного оточення.

Це був не вибір, багато травмованих почувають себе провинними за виживання...

У США немає спеціальних програм підтримки біженців, тому українці можуть розраховувати лише на фінансову допомогу та картки на їжу.

Читайте також