Глухий кут на фронті схиляє ситуацію на користь Росії - розвідка США

Виробництво ударних озброєнь в Росії наростає - доповідь американського розвідувального співтовариства

Російський військово-промисловий комплекс зосереджений на збільшенні виробництва різноманітних ударних озброєнь великої дальності та інших засобів, що дозволять Росії вести тривалу інтенсивну війну. Про це повідомляє щорічна доповідь американського розвідувального співтовариства з оцінки загроз.

Згідно з даними документа, Росія вже зазнала великих втрат у кількості військовослужбовців, а також танків і бойових машин. Однак, там також відзначають, що використання мін, оборонних позицій і непрямого вогню допомогло російським загарбникам утримати напади української армії в минулому році.

"Тим не менш, ця тупикова ситуація грає на руку військовим перевагам Росії і все більше нахиляє баланс на користь Москви. Російська оборонна промисловість значно збільшує виробництво ударних озброєнь великої дальності, а також артилерійських боєприпасів та інших засобів, що дадуть їй змогу в разі потреби вести тривалу інтенсивну війну", - йдеться у доповіді.

Зазначається, що починаючи з кінця 2023 року, російська окупаційна армія досягає нових успіхів на полі бою та користується непевністю щодо майбутньої військової допомоги Україні з боку Заходу.

Джерело: УНІАН