«Гнобити людей не дозволю»: Садовий прокоментував зарплатню свого заступника

Мер Львова спростував інформацію про зарплату свого заступника

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що інформація про те, що його перший заступник Андрій Москаленко отримує зарплату 150 тис. грн на місяць, є неправдою та маніпуляцією. Про це він написав у Facebook.

За реєстром декларацій, Андрій Москаленко задекларував доходи в розмірі 1 млн 390 тис. гривень за 2022 рік, з яких 986 тис. гривень – його річна зарплата. Про це писали ЗМІ.

На відео, яке з'явилося в мережі, люди питають Андрія Москаленка, чому його зарплатня у 8 разів перевищує заробітну плату президента.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що Андрій Москаленко отримує від 45 до 55 тис. грн на місяць. Він наголосив, що неможливо порушувати традиції радянського часу, де зарплату було малу, але красти можна було скільки завгодно. В Львові ситуація так не працює, заявив мер.

Андрій Садовий наводить приклади, де директор школи отримує до 40 тисяч гривень на руки, а лікар або керівник медичної установи може отримувати до 100 тисяч гривень. Заступник міського голови має відповідальність за мільярдний бюджет і не може бути бідним.

Мер Львова закликав підозрювати в корупції тих чиновників, які працюють на голі оклади і живуть на високому рівні, не знаючи свою офіційну зарплату.

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався дати хабар керівнику ДБР в обмін на повернення майна, яке було вилучене у його фірм у межах кримінального провадження.