Голова Генштабу Польщі: Армія має готуватися до повномасштабного конфлікту

Головнокомандувач військ Польщі. Армія готується до великого конфлікту
Головнокомандувач військ Польщі. Армія готується до великого конфлікту

Генеральний штаб Збройних сил Польщі планує підготувати своїх солдатів до повномасштабного конфлікту, замість конфліктів асиметричного типу. Це вимагає збереження інтенсивності підготовки в армії та здійснення прикордонної місії. Про це заявив начальник Генерального штабу, Веслав Кукула, на пресконференції.

Заступник міністра оборони Польщі, Павел Бейда, повідомив, що кількість військ, які знаходяться на східному кордоні Польщі, буде збільшена до 8 тисяч з поточних 6 тисяч. Також може бути посилений ар'єргард у 9 тисяч протягом 48 годин.

За словами Кукули, є дилема щодо набору новобранців, оскільки нинішній високий інтерес до служби в армії може призвести до надмірного збільшення чисельності військовослужбовців. Очікується, що популярність служби почне різко знижуватися з 2027 року.

Наразі, Збройні сили Польщі налічують близько 190 тисяч осіб. Протягом кількох років планується збільшити чисельність армії до 300 тисяч військових. Польща також уклала угоду з США щодо придбання винищувачів F-35, комплексів Patriot і танків Abrams. Це допоможе зміцнити східний фланг НАТО, заявив представник Державного департаменту США, Меттью Міллер.

Україна вимагає від Польщі збити російські ракети, які летять у напрямку заходу України, за рішенням НАТО. Однак, Владислав Косіняк-Камиш, віцепрем'єр-міністр та міністр національної оборони Польщі, заявив, що Польща не буде виконувати цю вимогу.

Читайте також