Голова «Укренерго» назвав збитки для енергосистеми через останні російські обстріли

Російські атаки нанесли збитки українській енергосистемі

Українська енергосистема зазнала збитків внаслідок останніх російських атак, які оцінюються на 100 мільйонів євро. Цю інформацію розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький під час телемарафону.

Кудрицький зазначив, що завдяки попередній підготовці до можливих російських ударів і роботі з захисту систем, пошкодження стали менш серйозними. Він також підкреслив важливість інженерних укріплень на об'єктах компанії.

За словами Кудрицького, якби не було такої підготовки і укріплення енергооб'єктів, пошкодження могли б бути значно більшими. Найскладніша ситуація наразі спостерігається у Харкові, але компанія працює над збільшенням подачі електрики до міста і сподівається поліпшити ситуацію протягом наступного тижня.

Згідно з генеральним директором YASNO, російська атака стала найбільшою за всю історію вторгнення в енергосистему України, та втрати для групи ДТЕК становлять 50% генераційних об'єктів. Раніше мер Харкова повідомив про руйнування трансформаторних підстанцій та теплових електростанцій, але точна дата відновлення електроенергії поки невідома.