Голова уряду Росії припхався на ЗАЕС

Голова уряду Росії без коментарів
Голова уряду Росії без коментарів

Міністерство закордонних справ висловило протест у зв'язку з незаконним в'їздом голови уряду Росії Сергій Кирієнка на Запорізьку атомну електростанцію.

Це чергове грубе порушення міжнародного права та законодавства України, йдеться в повідомленні Міністерства.

"Цей крок Кремля також демонструє повне ігнорування з його боку вимог трьох резолюцій Ради керуючих МАГАТЕ, які вимагають від Росії негайно вивести своїх військовослужбовців та інший персонал із Запорізької атомної електростанції з тим, щоб українські компетентні установи могли відновити повний контроль над станцією та забезпечити ядерну та фізичну безпеку під час її експлуатації", заявили у МЗС.

Там розраховують на дієві й ефективні зусилля держав-членів МАГАТЕ, а також генерального директора Рафаеля Ґроссі у протидії злочинам Росії стосовно ядерних об'єктів України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Закликаємо держави-партнери й інституції ЄС прискорити запровадження дієвих заходів реагування на триваючі злочинні дії РФ стосовно ядерних об'єктів в Україні, включаючи розширення санкцій стосовно російської державної корпорації Росатом, афілійованих з нею компаній та інституцій, а також інших ключових чинників атомної енергетики Росії. Окремо наголошуємо на нагальності опрацювання механізмів повного припинення співробітництва з Російською Федерацією у сфері ядерних технологій, а також обмеження прав і привілеїв РФ у МАГАТЕ", підкреслюють у заяві.

У вересні МАГАТЕ оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони.

Російські окупанти перетворили Запорізьку атомну станцію на військову базу, поставивши під загрозу весь континент, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також