Голова Житомирської ОВА пояснив «енергетичний феномен» області

Голова Житомирської ОВА розповідає про енергетичний феномен
Голова Житомирської ОВА розповідає про енергетичний феномен

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що завдяки фаховості керівництва та різних підходів до відключення світла, Житомирщині вдалося уникнути масштабних відключень електроенергії. Він зазначив, що в обласних службах обвинувачували їх у "некоректному вимиканні світла", але відключення відбувалися так само, як і в інших областях України.

За словами Бунечка, на Житомирщині дуже жорстко дотримувалися графіків відключення світла та виконували їх. Він підкреслив, що цього досягли завдяки фаховості обласних служб. Голова ОВА також відзначив участь міських голів у процесі відключення світла, що робило Житомирщину регіоном, який не відключається.

Крім того, під час блекаутів Житомирська область іноді надавала підтримку Києву шляхом вимикання електроенергії у своїх підприємствах, щоб жителі Київської області мали світло трішки довше. Проте наразі немає окремого плану щодо такої підтримки з настанням холодів.

Прогнозують перші заморозки в окремих регіонах України, проте енергетики впевнені, що це не призведе до відновлення графіків відключення електроенергії. Міністерство енергетики заперечило прогноз ООН про тривалість відключень світла взимку, від 4 до 18 годин на добу.

Читайте також