Голова зовнішньої розвідки розповів, як довго готова воювати Росія

Голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко відзначив, що Росія налаштована воювати скільки потрібно, і війна з Україною перейшла у стадію виснаження. Він зазначив, що РФ має три основні завдання щодо України: фронт, підрив інфраструктури та підрив суспільної єдності.

За словами Литвиненка, Росія має намір отримати стільки території України, скільки зможе, в зусиллях повернути російські землі. Він підкреслив, що Кремль готовий проводити війну стільки, скільки потрібно. Оперативники в Москві розраховують, що ресурсів достатньо для тривалої війни з Україною до 2024-2025 року.

Російські органи влади також вважають, що внутрішні ресурси України наближаються до вичерпання і будуть сприяти вдачі стратегії, яку пропонує ФСБ. Литвиненко стверджує, що РФ має три основні завдання: тиск по всій фронтовій лінії, знищення інфраструктури і підрив суспільної єдності.

  • Перше завдання полягає в тому, щоб захопити політично та медійно важливі точки, включаючи Авдіївку.
  • Друге завдання передбачає знищення електростанцій, нафтопереробних заводів і транспортних вузлів, що підірве якість життя населення взимку.
  • Третє завдання має на меті підрив суспільної єдності шляхом підживлення амбіцій та провокування військових та опозиційних політичних сил, з метою створення критичної маси невдоволення політикою діючої влади.

Литвиненко наголошує, що Росії байдуже, хто прийде до влади в Україні, оскільки вони вважають, що в будь-якому випадку не зможе контролювати ситуацію, і Україна потоне в хаосі, припиниться міжнародна допомога, і Київ буде змушений піти на переговори.

Нагадаємо, що вже 638-й день триває повномасштабна війна Росії проти України, за останній день ворог здійснив 74 бойових зіткнення, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню, а також завдав 43 авіаційних і три ракетних удари. Російські терористичні атаки призвели до людських жертв та руйнування цивільної інфраструктури.