Головні новини дня: амбітний план щодо ЄС, заява Моравецького

Gazeta.ua нагадує про події понеділка, 30 січня.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у Луганській і Донецькій областях, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Україна має амбітний план щодо вступу до Європейського союзу протягом найближчих двох років, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також прем'єр заявив про оновлену систему щодо закупівель для армії.

Президент Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою на Миколаївщині. Разом з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен відвідав поранених українських захисників у шпиталі.

Польща може передати Україні свої винищувачі F-16. Водночас це може відбутися лише у координації з НАТО, сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підтримав заборону російської мови у національному університеті Києво-Могилянська академія. Закон говорить про те, що мова освітнього процесу державна, сказав.

Суд арештував 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх Олег Дерипаска.

У НАТО бачать підготовку країни-агресорки Російської Федерації до нового наступу. Немає жодних ознак того, що президент РФ Володимир Путін змінив свої цілі щодо війни проти України, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.