Головний «митник ДНР», який забезпечує перекидання танків РФ в Україну, отримав підозру

Головний «митник ДНР», забезпечує перекидання танків РФ
Головний «митник ДНР», забезпечує перекидання танків РФ

Органи правопорядку накопичили доказову базу проти колаборанта Володимира Боєнка, який є керівником "митниці ДНР" на тимчасово окупованій частині Донеччини. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними правоохоронців, Боєнко організовує переправку військової техніки, артилерійського озброєння та боєприпасів з Росії на східний фронт України. Для цього він передав командуванню збройних сил РФ колишні склади та ангари Донецької митниці общою площею у тисячу квадратних метрів.

Наразі окупанти використовують захоплені приміщення як транзитні логістичні центри для подальшого переправлення зброї, зокрема важкої бронетехніки, на передову.

За даними слідства, до тимчасового захоплення Донецька фігурант був заступником начальника східного регіонального управління Державної митної служби України. Однак, у квітні 2014 року посадовець почав співпрацю з підконтрольними Росії терористами "ДНР", а згодом отримав "призначення" до місцевої окупаційної адміністрації РФ.

Там він довгий час займався вивезенням з тимчасово окупованої частини території регіону до країни-агресора сільськогосподарської, вугільної та металургійної продукції. Потім у листопаді 2022 року колаборант став керівником окупаційної "митниці" в Донецьку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Боєнку про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій частині території на сході України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля на тимчасово окупованих територіях Донецької області Миколі Черкашину.

Читайте також